DA
EN
PROJEKTTrælastholmen
TypologiKonkurrence, Parkeringshus
Lokation1259 Nordhavn
År2019
Størrelse350 pladser
Design holdMads Hundahl, Maria Fuglsang og Erik Martiny

TRÆLASTHOLMEN – P-HUS

Udformningen af Trælastholmens P-hus tager i sit udtryk afsæt i de omkringliggende pakhuse på Sundmolen. Pakhus 47 er med sine røde teglsten og sporadiske variationer i forbandtet blevet viderefortolket i p-husets facade og behandlet med et skulpturelt og logisk hovedgreb som understreger Sundmolens identitet.

Den tunge nederste del af p-huset er holdt i røde teglsten med blokforbandt. Mellem søjlerne er facaden inddelt i fire vertikalt orienterede sektioner med hver deres variation af forbandtet, hvilket skaber en oplevelsesrig facade med et logisk, men levende spil – både fra afstand og tæt på.

Facadens otte meter høje overbygning fremstår med sine perforerede metalplader tydeligt lettere end den 12 meter høje tunge base og forskellene i materiale og stoflighed giver indtrykket af en klar opdeling mellem de to dele.

Facadens to nederste etager er udformet med punktvise tilbagetrækninger, der skaber nicher i to forskellige bredder og tre forskellige højder.
 
De nederste 80 cm fra p-dækket er afskærmede og lystætte ved hjælp af plantekasser monteret på facaden. Facaden fremstår hermed med tydelig begrønning året rundt og supplerer de forskellige spil i forbandtet.
I plantekasserne placeres spotlys, som giver en nænsom belysning af facaden og fremhæver dens forskellige skulpturelle variationer om aftenen med et levende lysspil.
 
 

Arkitekter

Trælastholmen

Møder er gratis

Møder er uforpligtigende og gratis. Prisen er vejledenede og vil blive justeret til projektets skala.

Nørre Allé 13, Baghuset 3. Sal, 8000 Aarhus, Danmark.

Møder er uforpligtigende og gratis. Der vil først være en egenbetaling for kunden når der indgås et samarbejde. *Priser er vejledende og vil justeres i henhold til projektet omfang og skala.

Mandag – Torsdag: 08 – 16.
Fredag: 08 – 14.

Elementor Popup #5362