PROJEKTMidgaard Vikingecenter
TypologiSkitseforslag, udviklingsprojekt
Lokation9000 Aalborg
År2018
Størrelse230.000 m2
Design holdMads Hundahl
Jens-Peter Riise

Midgaard Vikingecenter

Forslaget er udarbejdet af 7 + 8 og A78 Arkitekter for Midgaard Vikingecenter.

 Projektet tager udgangspunkt i planer om at etablere undervisnings- og kulturcenter fra vikingetiden. Dette center skal indeholde grubehuse, rekonstrueret efter fund i Sønderjylland, køkkenhaver, arbejdede værksteder som en smedje, et garveri, et skomager- og læderværksted og systue. Alle lokaliteter skal bruges til historisk formidling og undervisning for alle aldersgrupper.  

Sitet bliver i forslaget inddelt i 6 zoner hver især med deres program: Velkomst Center, Markedsplads, Grubehuse, Ringborg, Værksteder og Gravplads.

Zonerne er forbundet igennem et sti- vejsystem til fodgængere samt små køretøjer til transport af gods. Vejsystemet starter ved ankomsten til sitet fra Ribe Landevej og deler sig til værksteder og markedsplads mod øst og Velkomst Centeret mod vest. På modsatte side af Velkomst Centeret føre stien nordvest til et udkigstårn, som ligger på sitets højeste punkt m. udsigt over hele området. Herefter fordeler stien sig til resten af programmet: Grubehuse, Ringborg, og Gravplads

 

Arkitekter

Midgaard Vikingecenter

Møder er gratis

Møder er uforpligtigende og gratis. Prisen er vejledenede og vil blive justeret til projektets skala.

Nørre Allé 13, Baghuset 3. Sal, 8000 Aarhus, Danmark.

Møder er uforpligtigende og gratis. Der vil først være en egenbetaling for kunden når der indgås et samarbejde. *Priser er vejledende og vil justeres i henhold til projektet omfang og skala.

Mandag – Torsdag: 08 – 16.
Fredag: 08 – 14.

Elementor Popup #5362