Honnørkajen

2022 –

BYGHERRE
Domea med Bo Michelsen som delegeret bygherre

ADRESSE
Gasværksvej og Jomfrustien, 6100 Haderslev

ROLLE
Totalrådgiver

ANVENDELSE
Alment boligbyggeri

OPFØRELSE
2022 –

STØRRELSE
9.069 m2

På kanten af kajen på havnen i Haderslev ligger Honnørkajen, som består af almene boliger i form af etagebyggeri. A78 Arkitekter har fungeret som totalrådgiver på projektet, som har omfattet nedrivning af eksisterende bebyggelse og opførelse af 95 almene boliger samt to gæsteværelser.

I udarbejdelsen af boligernes planløsninger og i placeringen af altaner har et fokuspunkt været solens bevægelse. Planløsningerne er derfor udarbejdet med udgangspunkt i bygningernes placering og således, at det er muligt for alle lejligheder at få altaner, der er vendt mod enten syd eller vest.

Projektet er en del af et samlet projekt for Honnørkajen, som består af de almene boliger og et privat boligbyggeri med ejerlejligheder. Det har i den forbindelse været et vigtigt punkt i udarbejdelsen af projektet, at der var en sammenhæng mellem de to projekter, så det samlede område på Honnørkajen fremstår som én helhed. Her var også et vigtigt punkt at bevare en sigtelinje fra byen direkte til vandet. Både den almene del og den private del er derfor placeret, så denne sigtelinje er bevaret.

Andre projekter