Gråsten Plejecenter

2019

BYGHERRE
Sønderborg Kommune

ADRESSE
Kystvej 1A, 6300 Gråsten

ROLLE
Totalrådgiver

ANVENDELSE
Plejecenter

OPFØRELSE
2018 – 2019

STØRRELSE
5.000 m2

Ud til fjorden i Gråsten ligger Gråsten Plejecenter, hvor A78 Arkitekter, som totalrådgiver for Sønderborg Kommune, har stået for en om- og tilbygning af plejecenterets bygninger. Da Gråsten Plejecenter henvender sig specielt til demente, er der i om- og tilbygningen taget udgangspunkt i at udforme trygge rammer, der skaber en ubesværet hverdag for beboerne – med et ønske om at bevare størst mulig selvstændighed i hverdagen.

Tilbygningen består af flere boliger, hvor beboerne får egne hjemlige rammer med køkken, spisestue, soveplads og badeværelse. Tilgængelighed er en integreret del af projektet, mens også samarbejdet mellem beboerne og personalet har været vægtet højt. Ved at etablere ideelle arbejdsforhold bliver der skabt overskud til omsorg og nærvær.

I forbindelse med ombygningen er der indrettet nye fællesarealer, etableret nye træningslokaler og generelt skabt mere plads til brugerne af hjemmet. Fællesarealerne er åbne og lyse, mens de nye boliger er placeret således, at det er muligt herfra at nyde udsigten ud over fjorden. Ved at skabe inviterende rammer sikres det også, at pårørende føler sig hjemme og får lyst til at besøge, så de kan få fælles oplevelser med beboerne.

Andre projekter